Humrový salát se zeleninou
25 min.

Ingredience
- 400gramůHumr
- 100gramůŽampiony - sterilované
- 4kusyVejce slepičí
- 15gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůChřest sterilovaný
- 80gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 150gramůRajčata
- 200mililitrůMajonéza
- 3mililitryTabasco
- 40gramůPaprika zelená
- 50mililitrůZakysaná smetana
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 200gramůRohlíky celozrnné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
24 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso z vařeného humra nakrájíme na menší kousky, můžeme použít i mražený polotovar. Rajčata nakrájíme na kostičky, papriku bez jádřince na nudličky, žampiony na plátky, vařená vejce pokrájíme nahrubo, chřest trochu posekáme, hrášek scedíme.
- 2Do mísy nalijeme smetanu, majonézu, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, dochutíme tabascem a přidáme maso, zeleninu, houby a vejce, dobře promícháme a necháme odležet.
- 3Salát podáváme dobře vychlazený s celozrnným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.