Husa na zelenině

150 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1616 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
145 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
862 mg
Cukr
316 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Husu očistíme, rozdělíme na poloviny a vložíme do hrnce s vodou. Osolíme, přidáme kořenovou zeleninu, sůl a pozvolna vaříme, dokud maso není měkké.
  • 2
    Husu vyjmeme a vývar prudce povaříme, aby zůstal asi 1 litr. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme trochou vývaru, vlijeme do hrnce a krátce povaříme. Okořeníme, dosolíme, husu naporcujeme a vrátíme do omáčky.
  • 3
    Nakonec do omáčky vmícháme žloutky a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.