Husa pečená klasická

170 min.
Česká republika
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
67 g
Vláknina
12 mg
Vápník
26 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pekáče vlijeme vodu a přivedeme ji k varu. Omytou, osolenou a opepřenou husu položíme na rošt nad pekáč a zakryjeme ji alobalem. Vaříme husu 10 minut v páře.
  • 2
    Předehřejeme si troubu na 180°C. Z pekáče odlijeme polovinu množství tekutiny a necháme si ji na polévání husy.
  • 3
    Pekáč zasuneme v troubě na dolní lištu, nad něj umístíme husu na roštu. Pečeme půl hodiny, potom husu otočíme tak, aby byla hřbetem dolů. Pečeme ještě 90 minut a průběžně husu přeléváme šťávou.
  • 4
    Nakonec teplotu v troubě zvýšíme na 220 °C a dopečeme ještě na huse po dobu 20 minut dozlatova kůrčičku.
  • 5
    Pak šťávu přelijeme do hrnce a sebereme z ní tuk. Vaříme ji, dokud nezhoustne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.