Husa pečená klasická
170 min.
Ingredience
- 4kilogramyHusa domácí
- 1litrVoda pitná
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
67 g
Vláknina
12 mg
Vápník
26 mg
Postup přípravy
- 1Do pekáče vlijeme vodu a přivedeme ji k varu. Omytou, osolenou a opepřenou husu položíme na rošt nad pekáč a zakryjeme ji alobalem. Vaříme husu 10 minut v páře.
- 2Předehřejeme si troubu na 180°C. Z pekáče odlijeme polovinu množství tekutiny a necháme si ji na polévání husy.
- 3Pekáč zasuneme v troubě na dolní lištu, nad něj umístíme husu na roštu. Pečeme půl hodiny, potom husu otočíme tak, aby byla hřbetem dolů. Pečeme ještě 90 minut a průběžně husu přeléváme šťávou.
- 4Nakonec teplotu v troubě zvýšíme na 220 °C a dopečeme ještě na huse po dobu 20 minut dozlatova kůrčičku.
- 5Pak šťávu přelijeme do hrnce a sebereme z ní tuk. Vaříme ji, dokud nezhoustne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.