Husa pečená na zázvoru a pivu
75 min.
Ingredience
- 1kusHusa domácí
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2kusyCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 2,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1581 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
140 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
744 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme.
- 2Husu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Porce husy potřeme česnekem se solí a posypeme mletým zázvorem, vložíme je do pekáče, přidáme k nim nakrájenou cibuli, podlijeme pivem a pečeme přikryté ve vyhřáté troubě doměkka. V průběhu pečení maso poléváme výpekem a podle potřeby přiléváme vodu.
- 3Měkké maso vyjmeme z pekáče, šťávu vydusíme do tuku a zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Pak k ní přilijeme přiměřené množství vody a necháme krátce převařit. Do pekáče vrátíme porce husy, prohřejeme je a podáváme s houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.