Husa plněná pomeranči

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1619 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
142 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou husu omyjeme, osušíme a na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme.
  • 2
    Oloupanou mrkev a petržel nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli nahrubo nasekáme. Omyté pomeranče i s kůrou nakrájíme na čtvrtky.
  • 3
    Husu naplníme připravenými přísadami, přidáme snítky tymiánu a otvor sepneme špejlí. Křídla a stehna svážeme nití.
  • 4
    Husu vložíme na pekáč hrudníkem nahoru, podlijeme 1/4 l vody a pečeme asi 2 hodiny za stálého polévání horkým vývarem.
  • 5
    Upečenou husu naporcujeme. Přebytečné sádlo slijeme a nádivku s výpekem povaříme ještě 10 minut. Výpek přecedíme a podle potřeby dosolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.