Husa plněná pomeranči
150 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 800mililitrůVývar slepičí
- 250mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel kořen
- 3kusyPomeranče
- 3kusyTymián čerstvý
- 1kusHusa mražená
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1619 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
142 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou husu omyjeme, osušíme a na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme.
- 2Oloupanou mrkev a petržel nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli nahrubo nasekáme. Omyté pomeranče i s kůrou nakrájíme na čtvrtky.
- 3Husu naplníme připravenými přísadami, přidáme snítky tymiánu a otvor sepneme špejlí. Křídla a stehna svážeme nití.
- 4Husu vložíme na pekáč hrudníkem nahoru, podlijeme 1/4 l vody a pečeme asi 2 hodiny za stálého polévání horkým vývarem.
- 5Upečenou husu naporcujeme. Přebytečné sádlo slijeme a nádivku s výpekem povaříme ještě 10 minut. Výpek přecedíme a podle potřeby dosolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.