Husa po anglicku
210 min.
Ingredience
- 2lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 350mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSolamyl
- 1000gramůHusa domácí
- 800gramůJablka
- 600gramůBrambory vařené
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
999 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
81 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Husu střední velikosti omyjeme, osušíme, zbavíme poslední části křídel a zevnitř i zvenku ji dobře osolíme. Z opraných malých jablek odstraníme vypíchnutím jádřince a opepříme je. Jablky naplníme husu, otvor zašijeme, husu vložíme do trouby na pekáč s rozehřátým sádlem a 150 ml vody.
- 2Husu nejprve přikrytou pozvolna dusíme, po hodině a půl ji necháme po obou stranách do měkka upéci. Během pečení mělce propichujeme tučné části, aby se sádlo lépe vypékalo.
- 3Upečenou husu přeložíme do jiné nádoby, polovinu sádla slijeme. Šťávu necháme vysmahnout na tuk, pak ji zalijeme 200 ml vody se lžičkou Solamylu, provaříme, podle chuti přisolíme.
- 4Husu nasekáme na porce, rozdělíme na talíře a obložíme pečenými jablky.
- 5Porce podáváme s vařenými bramborami a přelité šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.