Husa s ibiškem
55 min.
Ingredience
- 500gramůOkra - Ibišek jedlý
- 2kusyCibule
- 2decilitryVíno bílé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 0,5litrVoda pitná
- 1800gramůHusa domácí
- 125gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1009 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
89 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Husu naporcujeme na 8 porcí a zprudka orestujeme na rozpáleném másle v hrnci.
- 2Přidáme nakrájenou cibuli, víno, podlijeme vodou tak, aby byly porce téměř zakryté. Vaříme asi 30 minut, až je maso měkké. Přidáme rozmixovaná rajčata, osolíme, opepříme a opět povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme plod ibišku (okra) a ještě vaříme do změknutí všech surovin. Servírujeme vždy porci husy přelitou omáčkou, aby na každé bylo pár kousků okry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 11. 11. 2015
Husa s ibiškem
V receptu je hrubá chyba. Nepřidává se květ ibišku ale plod ibišku jménem OKRA. Jsou to hranaté plody podobné papričkám! Tento ibišek se musí chvíli péci s husou rozhodně né jen 2 min. Je to zelenina.