Husa s kapustou
210 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 2,5kilogramyHusa domácí
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 300mililitrůVývar slepičí
- 500gramůKapusta hlávková
- 250mililitrůVíno červené
- 3gramyMuškátový oříšek
- 50gramůŠunka dušená
- 250mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1745 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
148 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
754 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220 °C. Husu omyjeme, osušíme, rozpůlíme, osolíme a opepříme, vložíme do pekáče, potřeme rozpuštěným máslem. V troubě pečeme při 200 °C asi 2-3 hodiny. Občas propíchneme stehna a husu průběžně poléváme slepičím vývarem.
- 2Kapustu očistíme a najemno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Z pekáče odebereme asi 3-4 lžíce vypečeného husího sádla a osmažíme v něm cibuli a šunku. Přilijeme 200 ml bílého vína a 200 ml masového vývaru. Přidáme kapustu. Okořeníme solí, pepřem, muškátem a dusíme asi 30 minut.
- 3Husu vyjmeme a uložíme do tepla. Vypečenou šťávu zalijeme zbytkem bílého vína a masového vývaru a necháme přejít varem. Na talíře upravíme husu a kapustu, pokapeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.