Husa s nádivkou z jablek a mandlí
180 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3kusyŠalotka
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceHrozinky
- 1lžíceMajoránka
- 2lžíceMandle
- 1kusHusa mražená
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1700 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
145 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou husu omyjeme a zbavíme křídel a krku. Maso na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme.
- 2Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, šalotku na kostičky, promícháme a přidáme rozinky, mandle a majoránku. Směs osolíme, opepříme a nadijeme do husy. Otvor sepneme špejlí.
- 3Husu vložíme do pekáče hřbetem nahoru a pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů asi 20 minut. Husu obrátíme, snížíme teplotu na 190 stupňů a přidáme oloupanou mrkev, cibuli, husí krk a křídla. Podlijeme horkou vodou a za občasného polévání výpekem pečeme asi 2 hodiny.
- 4Výpek přecedíme, podle chuti dosolíme a krátce povaříme. Podáváme k huse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.