Husa s nádivkou z jablek a mandlí

180 min.
Česká republika
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1700 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
145 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou husu omyjeme a zbavíme křídel a krku. Maso na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme.
  • 2
    Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, šalotku na kostičky, promícháme a přidáme rozinky, mandle a majoránku. Směs osolíme, opepříme a nadijeme do husy. Otvor sepneme špejlí.
  • 3
    Husu vložíme do pekáče hřbetem nahoru a pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů asi 20 minut. Husu obrátíme, snížíme teplotu na 190 stupňů a přidáme oloupanou mrkev, cibuli, husí krk a křídla. Podlijeme horkou vodou a za občasného polévání výpekem pečeme asi 2 hodiny.
  • 4
    Výpek přecedíme, podle chuti dosolíme a krátce povaříme. Podáváme k huse.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.