Husa s rýží po bosensku
80 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 2decilitryRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrnekVoda pitná
- 1000gramůHusa mražená
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1133 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
87 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Očištěné a omyté husí maso i s drůbky nadrobno nasekáme, přidáme k cibuli a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme spařenou rýži a podlijeme trochou vody. Zvolna dusíme bez míchání a občas podle potřeby přilijeme vodu. Když je maso téměř měkké, pokrm přendáme do vymazaného pekáče a zapečeme v troubě.
- 2Podáváme s kyselým mlékem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.