Husarská roláda
115 min.
Ingredience
- 600mililitrůVoda pitná
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1000gramůVepřový bok
- 250gramůHovězí výřez
- 1gramKmín celý
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůSalám měkký
- 30gramůSůl
- 50gramůCibule
- 25gramůČesnek
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
57 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
446 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček opláchneme, zcela zbavíme kostí a rozřízneme jej na plát, který rozklepeme doširoka.
- 2Hovězí výřez společně s cibulí umeleme, přidáme drcený kmín, pepř, třený česnek, papriku a osolíme. Vše promícháme a přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený salám.
- 3Plát masa směsí potřeme, maso zavineme, upevníme provázkem a osolíme na povrchu. Roládu položíme do pekáče na přesekané kosti, zalijeme vodou a dáme do rozehřáté trouby péci. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou a doléváme teplou vodou.
- 4Měkké, dočervena upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a provaříme.
- 5Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.