Husarská roláda

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
57 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
446 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček opláchneme, zcela zbavíme kostí a rozřízneme jej na plát, který rozklepeme doširoka.
  • 2
    Hovězí výřez společně s cibulí umeleme, přidáme drcený kmín, pepř, třený česnek, papriku a osolíme. Vše promícháme a přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený salám.
  • 3
    Plát masa směsí potřeme, maso zavineme, upevníme provázkem a osolíme na povrchu. Roládu položíme do pekáče na přesekané kosti, zalijeme vodou a dáme do rozehřáté trouby péci. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou a doléváme teplou vodou.
  • 4
    Měkké, dočervena upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a provaříme.
  • 5
    Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.