Husí bujon
110 min.
Ingredience
- 800gramůHusí drůbky
- 2kusyCibule
- 200gramůCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 2lžícePetržel - nať
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceSůl
- 1lžícePepř černý celý
- 8decilitrůVoda pitná
- 5decilitrůVíno červené
- 1kusMrkev kořen
- 2lžíceCeler - nať
- 3kusyJalovec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.
- 2Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.
- 3V hrnci rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.
- 4Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.
- 5Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.