Husí drůbky dušené na šafránu
50 min.
Ingredience
- 600gramůHusí drůbky
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůZelenina kořenová
- 50gramůCibule
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaŠafrán
- 20gramůSůl
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
543 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté husí drůbky nakrájíme na kousky, osolíme a vložíme do kastrolu. Přidáme celý pepř, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, rozkrojenou cibuli, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení přiléváme vodu, aby drůbky byly pod hladinou.
- 2Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným vývarem z drůbků a přidáme zázvor a muškátový květ. Omáčku rozšleháme a chvíli povaříme.
- 3Přilijeme smetanu, necháme přejít varem a přecedíme na drůbky. Nakonec omáčku okořeníme špetkou šafránu.
- 4Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.