Husí drůbky dušené na šafránu

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
543 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté husí drůbky nakrájíme na kousky, osolíme a vložíme do kastrolu. Přidáme celý pepř, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, rozkrojenou cibuli, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení přiléváme vodu, aby drůbky byly pod hladinou.
  • 2
    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným vývarem z drůbků a přidáme zázvor a muškátový květ. Omáčku rozšleháme a chvíli povaříme.
  • 3
    Přilijeme smetanu, necháme přejít varem a přecedíme na drůbky. Nakonec omáčku okořeníme špetkou šafránu.
  • 4
    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.