Husí játra s čočkou

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
23 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
14 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rendlíku dáme čočku, tymián, bobkový list a česnek, zalijeme vodou tak, aby čočka byla překrytá a vaříme na mírném ohni 25 minut. Zatím v jiném rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a pórek a za stálého míchání orestujeme 10 minut. Zároveň také na pánvi opečeme nakrájenou slaninu dokřupava.
  • 2
    Když je čočka měkká, slijeme přebytečnou vodu, vyjmeme tymián a bobkový list. Vmícháme do ní opečenou slaninu a orestovanou zeleninu, osolíme, opepříme a udržujeme teplé.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme máslo a zprudka opečeme plátky jater 2 minuty z každé strany, na konci pečení osolíme a opepříme.
  • 4
    Na střed talíře navršíme kopeček čočky a poklademe plátky opečených jater.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.