Husí játra s čočkou
60 min.
Ingredience
- 600gramůJátra husí
- 10gramůSůl
- 8gramůPepř černý mletý
- 250gramůČočka jedlá
- 10gramůTymián čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 1kusBobkový list
- 200gramůSlanina vepřová
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPórek
- 50gramůCeler bulvový
- 5decilitrůVoda pitná
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
23 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
14 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku dáme čočku, tymián, bobkový list a česnek, zalijeme vodou tak, aby čočka byla překrytá a vaříme na mírném ohni 25 minut. Zatím v jiném rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a pórek a za stálého míchání orestujeme 10 minut. Zároveň také na pánvi opečeme nakrájenou slaninu dokřupava.
- 2Když je čočka měkká, slijeme přebytečnou vodu, vyjmeme tymián a bobkový list. Vmícháme do ní opečenou slaninu a orestovanou zeleninu, osolíme, opepříme a udržujeme teplé.
- 3Na pánvi rozehřejeme máslo a zprudka opečeme plátky jater 2 minuty z každé strany, na konci pečení osolíme a opepříme.
- 4Na střed talíře navršíme kopeček čočky a poklademe plátky opečených jater.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.