Husí játra s pečenými jablky
45 min.
Ingredience
- 500gramůJátra husí
- 0,5litrVoda pitná
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 150gramůSádlo škvařené
- 100mililitrůVíno bílé
- 2kusyJablka
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
55 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Očištěná husí játra namočíme do studené octové vody. Po dvou hodinách je vyjmeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky, které osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v hlubší pánvi na rozpáleném sádle z obou stran dorůžova opečeme.
- 2Opečené plátky jater dáme do jiné nádoby, tuk zalijeme vínem a povaříme.
- 3Oloupeme větší kyselá jablka, vypíchneme z nich jádřince a nakrájíme na plátky silné přibližně 5 mm. Plátky jablek poprášíme moukou a na másle z obou stran osmahneme dorůžova.
- 4Játra vrátíme do pánve a prohřejeme v omáčce.
- 5Na talíř klademe střídavě plátek jater a plátek jablka a zalijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.