Husí játra s pečenými jablky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
55 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná husí játra namočíme do studené octové vody. Po dvou hodinách je vyjmeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky, které osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v hlubší pánvi na rozpáleném sádle z obou stran dorůžova opečeme.
  • 2
    Opečené plátky jater dáme do jiné nádoby, tuk zalijeme vínem a povaříme.
  • 3
    Oloupeme větší kyselá jablka, vypíchneme z nich jádřince a nakrájíme na plátky silné přibližně 5 mm. Plátky jablek poprášíme moukou a na másle z obou stran osmahneme dorůžova.
  • 4
    Játra vrátíme do pánve a prohřejeme v omáčce.
  • 5
    Na talíř klademe střídavě plátek jater a plátek jablka a zalijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.