Husí játra smažená s jablky na víně
30 min.
Ingredience
- 800gramůJátra husí
- 500gramůJablka
- 125gramůMáslo čerstvé
- 120mililitrůVíno bílé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůPetržel - nať
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
35 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Očištěná husí játra nakrájíme na plátky, opepříme, obalíme v mouce, jablka oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a dužinu rozkrájíme na silnější plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme obalená játra a osmažíme z obou stran do zlatova. Játra vyjmeme, osolíme, do pánve na máslo poklademe plátky jablek a osmahneme po obou stranách. Jablka vyjmeme, do výpeku nalijeme tokajské víno, přisypeme posekanou petrželku a provaříme.
- 2Na talíře upravíme plátky jablek, na ně položíme plátky jater a přelijeme vinnou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.