Husí játra smažená s jablky na víně

30 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
35 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná husí játra nakrájíme na plátky, opepříme, obalíme v mouce, jablka oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a dužinu rozkrájíme na silnější plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme obalená játra a osmažíme z obou stran do zlatova. Játra vyjmeme, osolíme, do pánve na máslo poklademe plátky jablek a osmahneme po obou stranách. Jablka vyjmeme, do výpeku nalijeme tokajské víno, přisypeme posekanou petrželku a provaříme.
  • 2
    Na talíře upravíme plátky jablek, na ně položíme plátky jater a přelijeme vinnou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.