Husí maso s kroupami a červeným zelím
330 min.
Ingredience
- Červené zelí
- 500gramůZelí hlávkové červené
- 40mililitrůOcet vinný
- 15gramůCukr krupice
- 6gramůSůl
- 320mililitrůVoda pitná
- Husí maso
- 400gramůHusí stehna
- 200gramůHusí prsa
- 6gramůSůl
- 1gramČesnek
- 15gramůKmín celý
- 100gramůHusí sádlo
- Kroupy
- 1stroužekČesnek
- 1gramTymián čerstvý
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 60gramůHříbky čerstvé
- 10gramůMáslo čerstvé
- 160gramůKroupy střední
- 320mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
906 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
70 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Husí stehna a husí prsa nasolíme, potřeme polovinou prolisovaného česneku a necháme uležet do druhého dne.
- 2Druhý den husí maso opláchneme, vložíme do pekáčku, zasypeme zbylým prolisovaným česnekem, kmínem, zalijeme husím sádlem, vložíme do trouby a při 90°C necháme velmi zvolna péct asi 4 hodiny. Červené zelí nakrájíme na nudličky, v rendlíku zkaramelizujeme cukr, zalijeme vodou, octem, přisypeme zelí, osolíme a vaříme doměkka. Kroupy nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme tymiánem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a vaříme asi 20 minut doměkka. Hříbky nakrájíme na plátky a na kousku másla orestujeme.
- 3Husí maso upravíme na talíře, doplníme zelím, kroupami, ozdobíme plátky hříbků a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.