Husí polévka se sušeným ovocem

145 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1203 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
50 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
11 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá husí prsa pokrájíme na nudličky. Oloupané cibule pokrájíme nadrobno. Očištěný a omytý pórek pokrájíme na tenká kolečka.
  • 2
    Sušené ovoce: meruňky, švestky, hrozinky namočíme do vody. Po 15 minutách je promyjeme a necháme odkapat.
  • 3
    V pánvi nasucho opražíme dozlatova plátky mandlí.
  • 4
    V hrnci rozpustíme bylinkové máslo, podusíme cibuli s pórkem, pak k ní přidáme pokrájené maso a vše dusíme 5 minut.
  • 5
    Přilijeme 1 litr husího bujonu, dáme do něj sušené ovoce a pomalu vaříme 8 minut, polévku dochutíme solí a citronovým pepřem.
  • 6
    Každou porci polévky posypeme mandlemi a podáváme.
  • 7
    Husí bujon [29083]:
  • 8
    Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.
  • 9
    Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.
  • 10
    V hrnci rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.
  • 11
    Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.
  • 12
    Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.