Husí polévka se švestkami

160 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1096 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
42 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
9 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá husí stehna vykostíme a dáme je vařit do 1 litru husího bujonu. Vaříme minimálně 15 minut.
  • 2
    Mezitím omyjeme a namočíme do bílého vína na 5 minut sušené švestky a hrozinky. Pak je vyjmeme, necháme odkapat, švestky pokrájíme na menší kousky a s hrozinkami je dáme do polévky.
  • 3
    Uvařené maso pokrájíme na proužky a vložíme zpět do vývaru.
  • 4
    Omytou petrželovou nať, čerstvou majoránku a tymián svážeme a vložíme spolu se švestkami do vývaru.
  • 5
    Přimícháme 3 lžíce dětské jablečné výživy a podle chuti polévku dosolíme. V pánvi nasucho opražíme dozlatova plátky mandlí.
  • 6
    Každou porci posypeme mandlemi a podáváme.
  • 7
    Husí bujon [29083]:
  • 8
    Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.
  • 9
    Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.
  • 10
    V hrnci rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.
  • 11
    Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.
  • 12
    Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.