Husí polévka zeleninová s masem

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2416 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
44 g
Sacharidy
306 g
Vláknina
118 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou, omytou mrkev, petržel, celer pokrájíme na nudličky. Zelenou cibuli omyjeme, pokrájíme na tenká kolečka. Omytá husí prsa pokrájíme na nudličky.
  • 2
    V pánvi na rozpuštěném škvarkovém sádle podusíme maso, pak k němu
  • 3
    přidáme zeleninu a vše dusíme pod pokličkou 5-8 minut. Přilijeme 1 litr husího vývaru, který ochutíme solí, pepřem a pomerančovou šťávou.
  • 4
    Polévku podáváme posypanou omytou, drobně pokrájenou řeřichou.
  • 5
    Husí bujon [29083]:
  • 6
    Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.
  • 7
    Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.
  • 8
    V hrnci rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.
  • 9
    Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.
  • 10
    Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.