Husí prsa dušená v kapustě

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
52 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá husí prsa naporcujeme, osolíme a podusíme v pekáči na oloupané, nadrobno nakrájené cibuli a rozpálené slanině. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou.
  • 2
    Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme hladkou mouku a krátce osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, pepř a do základu vložíme kapustu spařenou ve vroucí vodě a nakrájenou na kostičky. Podlijeme trochou vody a podusíme.
  • 3
    Maso upravíme na talíře spolu s kapustou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.