Husí prsa dušená v kapustě
75 min.
Ingredience
- 600gramůHusí prsa
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1kusKapusta hlávková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
52 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytá husí prsa naporcujeme, osolíme a podusíme v pekáči na oloupané, nadrobno nakrájené cibuli a rozpálené slanině. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou.
- 2Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme hladkou mouku a krátce osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, pepř a do základu vložíme kapustu spařenou ve vroucí vodě a nakrájenou na kostičky. Podlijeme trochou vody a podusíme.
- 3Maso upravíme na talíře spolu s kapustou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.