Husí prsa na smetaně

60 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
66 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na malé hranolky, cibuli nadrobno, mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Prsa prošpikujeme slaninou.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli, zpěníme, přisypeme zaleninu a chvíli podusíme.
  • 3
    Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj zeleninu z pánve, přiložíme husí prsa, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, přilijeme trochu vína a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 1/2 hodiny, maso přeléváme vlastní šťávou. Nakonec do smetany zamícháme mouku a přidáme do pekáče. Necháme ještě chvíli podusit. Prsa naporcujeme, před podáváním nezapomeneme vyndat koření.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.