Husí prsa na smetaně
60 min.
Ingredience
- 600gramůHusí prsa
- 50gramůSlanina vepřová
- 100mililitrůVíno bílé
- 80gramůCibule
- 30gramůMrkev kořen
- 30gramůPetržel kořen
- 30gramůCeler bulvový
- 2gramyBobkový list
- 3gramyNové koření celé
- 3gramyPepř černý celý
- 10gramůSůl
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30gramůHusí sádlo
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
66 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na malé hranolky, cibuli nadrobno, mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Prsa prošpikujeme slaninou.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli, zpěníme, přisypeme zaleninu a chvíli podusíme.
- 3Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj zeleninu z pánve, přiložíme husí prsa, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, přilijeme trochu vína a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 1/2 hodiny, maso přeléváme vlastní šťávou. Nakonec do smetany zamícháme mouku a přidáme do pekáče. Necháme ještě chvíli podusit. Prsa naporcujeme, před podáváním nezapomeneme vyndat koření.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.