Husí rizoto
50 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 300gramůJátra husí
- 600gramůRýže dušená
- 100gramůHouby čerstvé
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 40gramůHusí sádlo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
25 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Játra a mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, houby na plátečky, sýr nastrouháme.
- 2V hlubší pánvi roztavíme husí sádlo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme játra, osmahneme, přisypeme houby, mrkev a podusíme. Přimícháme dušenou rýži, nakládaný scezený hrášek, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a krátce podusíme, dokud se tekutina nevsákne.
- 3Naběračkou vytvoříme kopečky rizota, upravíme je na talíře, posypeme strouhaným sýrem a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.