Husí stehna na sladkokyselo
200 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1kilogramHusí stehna
- 5gramůSůl
- 3lžičkyCukr krupice
- 2kusyBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 125mililitrůOcet jablečný
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 150gramůJablka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
818 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
70 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Stehna omyjeme a v 1 litru osolené vody se 2 lžičkami cukru, nasekanou cibulí, bobkovým listem, pepřem a tymiánem přivedeme k varu. Přidáme ocet a pod pokličkou vaříme asi 3 hodiny.
- 2Stehna vyjmeme, vývar přecedíme, nalijeme na stehna a necháme přes noc vychladnout. Vychladlý tuk sebereme a stehna na něm osmažíme. Potom maso vyjmeme, vložíme do tepla. Výpek posypeme zbývajícím cukrem a necháme zkaramelizovat.
- 3Přilijeme 250 ml vývaru, důkladně provaříme, ochutíme solí a pepřem. Omáčku zahustíme škrobem. Stehna podáváme s omáčkou a dílky jablek.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.