Husí stehna s hříbky v rýži
110 min.
Ingredience
- 2kusyHusí stehna
- 100gramůZelenina kořenová
- 50gramůCibule
- 250gramůHříbky čerstvé
- 250gramůRýže loupaná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
35 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá husí stehna nasekáme na porce, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě s očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninou a s celým pepřem. Během dušení maso podléváme vodou, aby bylo pod hladinou.
- 2Měkké maso vyjmeme a podušenou zeleninu přecedíme do kastrolu na propláchnutou rýži - vývaru musí být 1,5x víc než rýže.
- 3Do rýže vmícháme očištěné, nakrájené hříbky, opepříme, vložíme porce husy a dusíme v mírně vyhřáté troubě doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.