Husí vývar s klobásou
220 min.
Ingredience
- Husí bujon [29083]
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 800gramůHusí drůbky
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePepř černý celý
- 1kusPetržel kořen
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceSůl
- 5decilitrůVíno červené
- 8decilitrůVoda pitná
- 2lžíceCeler - nať
- 3kusyJalovec
- 1kusMrkev kořen
- 150gramůKlobása Chorizo
- 2lžícePetržel - nať
- 200gramůHusí stehna
- 1gramPetržel kořen
- 200gramůCeler bulvový
- 2gramyCibule
- 4kusyNové koření celé
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 5decilitrůVíno červené
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1045 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
42 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Česnekovou klobásu pokrájíme na kolečka. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2Do 1 litru husího vývaru vložíme omyté husí stehno. Přidáme očištěnou, omytou a pokrájenou mrkev, petržel, celer, cibuli, nové koření, barevný pepř a bobkový list.
- 3Polévku vaříme 1 hodinu, pak ji přecedíme a znovu dáme vařit. Maso zbavíme kůže a pokrájíme na kousky. Vrátíme je zpět do polévky spolu s česnekovou klobásou a vaříme 10 minut.
- 4Dochutíme solí, přimícháme 1 dl červeného vína, posypeme petrželkou a servírujeme.
- 5Husí bujon [29083]:
- 6Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.
- 7Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.
- 8V hrnci rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.
- 9Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.
- 10Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.