Husí žaludky zadělávané
80 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1gramMuškátový květ
- 2gramyPepř černý celý
- 25gramůSůl
- 200gramůZelenina kořenová
- 150gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPetržel - nať
- 1500gramůHusí žaludky
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2gramyNové koření celé
- 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
425 mg
Postup přípravy
- 1Husí žaludky opláchneme, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme pepř, nové koření a vaříme.
- 2K poloměkkým žaludkům přidáme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a vše doměkka dovaříme.
- 3Z prosáté mouky a ze 2/3 másla připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ, zalijeme procezeným, vlažným vývarem ze žaludků a dobře rozšleháme. Za občasného prošlehání nejméně 20 minut vaříme.
- 4Ke konci varu přilijeme smetanu a podle potřeby přisolíme.
- 5Uvařené žaludky nakrájíme na plátky, přecedíme na ně omáčku, krátce převaříme a přidáme zbylé máslo.
- 6Při podávání každou porci posypeme omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.