Husí žaludky zadělávané

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
425 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Husí žaludky opláchneme, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme pepř, nové koření a vaříme.
  • 2
    K poloměkkým žaludkům přidáme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a vše doměkka dovaříme.
  • 3
    Z prosáté mouky a ze 2/3 másla připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ, zalijeme procezeným, vlažným vývarem ze žaludků a dobře rozšleháme. Za občasného prošlehání nejméně 20 minut vaříme.
  • 4
    Ke konci varu přilijeme smetanu a podle potřeby přisolíme.
  • 5
    Uvařené žaludky nakrájíme na plátky, přecedíme na ně omáčku, krátce převaříme a přidáme zbylé máslo.
  • 6
    Při podávání každou porci posypeme omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.