Huspenina z kuřecího masa

150 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
43 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celé kuře dobře očistíme, umyjeme ve studené vodě a rozkrojíme na čtvrtky, které položíme do hrnce. Zalijeme vodou a na mírném ohni pod poklici povaříme 30 minut. Do hrnce přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou petržel spolu s mrkvi, oloupanou celou cibuli, hrnec přiklopíme a pokračujeme ve vaření dalších 90 minut. Před dokončením vaření vývar dochutíme solí a pepřem.
  • 2
    Do kastrůlku s vařící vodou opatrně naskládáme 3 vejce a vaříme je 10 minut natvrdo. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Maso a zeleninu vybereme z vývaru, cibuli vyhodíme, maso oddělíme od kostí a nakrájíme na malé kousky. Dva bílky vyšleháme na tuhý sníh, vlijeme do vlažného vývaru, který přecedíme přes síto. Jednu třetinu vývaru nalijeme do pekáče a necháme mírně ztuhnout. Na ztuhlý rosol naaranžujeme plátky vajec, vsypeme scezený hrášek, úhledným způsobem naskládáme kolečka mrkve a petržele a celou plochu posypeme nasekanou petrželovou natí. Pomalu a opatrně vše zalijeme zbylým rosolem a odložíme do lednice vychladit a ztuhnout.
  • 4
    Hotovou huspeninu z pekáče vyklopíme na stejně velkou mělkou mísu, okraje posypeme na kolečka nakrájeným pórkem a zaneseme na slavnostní stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 20. 10. 2017
Huspenina z kuřecího masa
Dobré 🙂