Huspenina z kuřecího masa
150 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 4litryVoda pitná
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůPetržel kořen
- 1kusCibule
- 100gramůPórek
- 5kusůVejce slepičí
- 20gramůPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
43 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Celé kuře dobře očistíme, umyjeme ve studené vodě a rozkrojíme na čtvrtky, které položíme do hrnce. Zalijeme vodou a na mírném ohni pod poklici povaříme 30 minut. Do hrnce přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou petržel spolu s mrkvi, oloupanou celou cibuli, hrnec přiklopíme a pokračujeme ve vaření dalších 90 minut. Před dokončením vaření vývar dochutíme solí a pepřem.
- 2Do kastrůlku s vařící vodou opatrně naskládáme 3 vejce a vaříme je 10 minut natvrdo. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 3Maso a zeleninu vybereme z vývaru, cibuli vyhodíme, maso oddělíme od kostí a nakrájíme na malé kousky. Dva bílky vyšleháme na tuhý sníh, vlijeme do vlažného vývaru, který přecedíme přes síto. Jednu třetinu vývaru nalijeme do pekáče a necháme mírně ztuhnout. Na ztuhlý rosol naaranžujeme plátky vajec, vsypeme scezený hrášek, úhledným způsobem naskládáme kolečka mrkve a petržele a celou plochu posypeme nasekanou petrželovou natí. Pomalu a opatrně vše zalijeme zbylým rosolem a odložíme do lednice vychladit a ztuhnout.
- 4Hotovou huspeninu z pekáče vyklopíme na stejně velkou mělkou mísu, okraje posypeme na kolečka nakrájeným pórkem a zaneseme na slavnostní stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 20. 10. 2017
Huspenina z kuřecího masa
Dobré 🙂