Huspenina z nožiček
270 min.
Ingredience
- 1lžičkaOcet vinný
- 2kusyVepřové nožičky
- 2kusyTelecí nožičky
- 8kusůPepř černý celý
- 8kusůNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceSůl
- 5litrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1kusMrkev kořen
- 68stroužkůČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
37 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové a telecí nožičky řádně očistíme, zbavíme chlupů a umyjeme.
- 2Připravíme si velký hrnec, vložíme do něj nožičky a zalijeme téměř 5 litry studené vody.
- 3Jakmile začne voda vřít, bude se tvořit pěna, kterou budeme odebírat.
- 4Pak do vody přidáme sůl, cibuli, česnek, celý pepř, nové koření, bobkový list a mrkev.
- 5Vše, kromě mrkve budeme vařit minimálně 4 hodiny, až do doby, kdy se maso bude oddělovat od kosti.
- 6Mrkev vyndáme z vývaru mnohem dřív (asi po 3/4 hodině), protože ji ještě použijeme do huspeniny.
- 7Mezitím si uvaříme vejce na tvrdo, nakrájíme je na kolečka, uvařenou mrkev si též nakrájíme na kolečka.
- 8Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř, obereme ho, nakrájíme na menší kousky a vložíme do vyššího pekáče.
- 9K masu přiložíme vejce a mrkev a vše zalijeme přeceděným vývarem.
- 10Povrch huspeniny posypeme ještě za tepla sladkou paprikou, mletým pepřem a necháme v chladu nebo v lednici ztuhnout.
- 11Studenou huspeninu podáváme posypanou tenkými kroužky čerstvé cibule a pokapanou octem podle chuti.
- 14
- 17
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 9. 4. 2016
Huspenina z nožiček
Chtěla jsem vyzkoušet tento recept, ale nepodařilo se mi sehnat telecí nožičky, tak jsem použila pouze vepřové. V surovinách bude nejspíše překlep co se týká množství stroužků česneku, dala jsem jen pár a nepoužila jsem papriku, pouze pepř. Dávám palec nahoru🙂