Huspenina z nožiček

270 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
37 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové a telecí nožičky řádně očistíme, zbavíme chlupů a umyjeme.
  • 2
    Připravíme si velký hrnec, vložíme do něj nožičky a zalijeme téměř 5 litry studené vody.
  • 3
    Jakmile začne voda vřít, bude se tvořit pěna, kterou budeme odebírat.
  • 4
    Pak do vody přidáme sůl, cibuli, česnek, celý pepř, nové koření, bobkový list a mrkev.
  • 5
    Vše, kromě mrkve budeme vařit minimálně 4 hodiny, až do doby, kdy se maso bude oddělovat od kosti.
  • 6
    Mrkev vyndáme z vývaru mnohem dřív (asi po 3/4 hodině), protože ji ještě použijeme do huspeniny.
  • 7
    Mezitím si uvaříme vejce na tvrdo, nakrájíme je na kolečka, uvařenou mrkev si též nakrájíme na kolečka.
  • 8
    Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř, obereme ho, nakrájíme na menší kousky a vložíme do vyššího pekáče.
  • 9
    K masu přiložíme vejce a mrkev a vše zalijeme přeceděným vývarem.
  • 10
    Povrch huspeniny posypeme ještě za tepla sladkou paprikou, mletým pepřem a necháme v chladu nebo v lednici ztuhnout.
  • 11
    Studenou huspeninu podáváme posypanou tenkými kroužky čerstvé cibule a pokapanou octem podle chuti.
  • 14
  • 17

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 9. 4. 2016
Huspenina z nožiček
Chtěla jsem vyzkoušet tento recept, ale nepodařilo se mi sehnat telecí nožičky, tak jsem použila pouze vepřové. V surovinách bude nejspíše překlep co se týká množství stroužků česneku, dala jsem jen pár a nepoužila jsem papriku, pouze pepř. Dávám palec nahoru🙂