Huspenina z telecích nožiček
270 min.
Ingredience
- 1kilogramTelecí nožičky
- 6litrůVoda pitná
- 300gramůHovězí maso zadní
- 5gramůBobkový list
- 5stroužkůČesnek
- 200gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1lžičkaNové koření celé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
8 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
71 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso bez kosti nakrájíme na malé kousky a položíme je do většího hrnce. Telecí nožičky důkladně očistíme, umyjeme pod tekoucí vodou, přidáme je do hrnce s masem, kam ještě vložíme bobkový list, nové koření a celý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a pod poklici na mírném ohni vaříme přibližně 240 minut. Vaříme tak dlouho, aby se maso oddělovalo od kostí. Dvacet minut před dokončením vaření přisypeme do hrnce polévkovou zeleninu.
- 2Potom vývar scedíme, nožičky obereme, maso nakrájíme na malé kousky a vrátíme zpátky do vývaru. Přidáme prolisovaný česnek, posypeme mletou paprikou, podle chuti osolíme, opepříme mletým pepřem, zamícháme. Ještě teplou huspeninu nalijeme na plech nebo na pekáč, který necháme na studeném místě nebo v lednici.
- 3Ztuhlou hotovou huspeninu krájíme na úhledné porce a na vychlazených mělkých talířích podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.