Huspenina z telecích nožiček

270 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
8 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
71 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso bez kosti nakrájíme na malé kousky a položíme je do většího hrnce. Telecí nožičky důkladně očistíme, umyjeme pod tekoucí vodou, přidáme je do hrnce s masem, kam ještě vložíme bobkový list, nové koření a celý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a pod poklici na mírném ohni vaříme přibližně 240 minut. Vaříme tak dlouho, aby se maso oddělovalo od kostí. Dvacet minut před dokončením vaření přisypeme do hrnce polévkovou zeleninu.
  • 2
    Potom vývar scedíme, nožičky obereme, maso nakrájíme na malé kousky a vrátíme zpátky do vývaru. Přidáme prolisovaný česnek, posypeme mletou paprikou, podle chuti osolíme, opepříme mletým pepřem, zamícháme. Ještě teplou huspeninu nalijeme na plech nebo na pekáč, který necháme na studeném místě nebo v lednici.
  • 3
    Ztuhlou hotovou huspeninu krájíme na úhledné porce a na vychlazených mělkých talířích podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.