Hustá polévka s bramborami a slaninou
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyBrambory
- 1hrstCeler - nať
- 250gramůAnglická slanina
- 1hrstPažitka
- 2lžíceTymián sušený
- 2lžíceMouka polohrubá
- 0,5litrVývar drůbeží
- 300gramůZakysaná smetana
- 1hrstPetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
37 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli, oškrábané brambory, celerovou nať a slaninu nakrájíme na malé kousky. Petrželovou nať i pažitku jemně nasekáme.
- 2Kousky slaniny dáme na velkou rozehřátou pánev, opékáme, dokud nemají zlatavý nádech a nenjsou křupavé. Pak je vyjmeme a necháme okapat na savém ubrousku.
- 3Na pánvi po slanině rozehřejeme máslo, na něm 4 - 5minut opékáme kousky cibule, celerovou nať a tymián. Poté opět přidáme již opečenou slaninu, zaprášíme moukou, osmahneme. Pánev odstavíme, postupně přimícháme vývar a znovu vrátíme na oheň. Přivedeme do varu, vložíme nakrájené brambory a vaříme ještě 10 - 15 minut, dokud nezměknou.
- 4Pánev znovu odstavíme z ohně, přimícháme kysanou smetanu, petrželovou nať, znovu vrátíme na oheň a bez varu zahříváme za stálého míchámi ještě 1 - 2 minuty.
- 5Podáváme v miskách posypané sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.