Hustá zeleninová polévka s fazolemi
110 min.
Ingredience
- 300gramůFazole bílé
- 1litrVývar zeleninový
- 800gramůKosti hovězí morkové
- 4kusyMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 2kusyChilli paprička
- 250gramůCuketa
- 250gramůCeler řapíkatý
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2279 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
199 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
21 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Sušené bílé fazole je nutné namočit přes noc. Druhý den slijeme vodu a fazole necháme v cedníku okapat. Ve velkém hrnci ohřejeme zeleninový vývar, vložíme kosti do polévky. Vaříme přibližně 30 minut. Připravíme si zeleninu. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme nadrobno. Malé cukety omyjeme a nakrájíme na plátky. Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Zelenou petržel krátce opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a nasekáme nadrobno. Po 30 minutách vaření vývaru vyndáme kosti a přidáme okapané fazole, cibuli a chilli papričky. Polévku vaříme asi 1 hodinu na mírném ohni. Přibližně 20 minut před dokončením přidáme zbylou nakrájenou zeleninu. Po dokončení dochutíme solí a pepřem. Nalijeme do talířů, ozdobíme zelenou petrželí a podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.