Hutná zeleninová polévka
90 min.
Ingredience
- 350gramůVepřová krkovička
- 1kusCibule
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůMrkev kořen
- 10gramůSůl
- 50gramůKedlubna
- 50gramůZelí hlávkové bílé
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůPaprika zelená
- 100gramůRajčata
- 50gramůHrášek
- 50gramůPetržel kudrnka
- 50gramůHouby čerstvé
- 1kusBobkový list
- 80gramůTěstoviny fleky
- 2gramyNové koření celé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do studené vody s kořením a solí. Když je maso změklé, přihodíme nastrouhanou nebo nakrájenou zeleninu, cibuli nadrobno, prolisovaný česnek a pokrájené houby, vaříme, až je zelenina měkká.
- 2Mezitím zvlášť uvaříme nudle podle návodu na obalu, propláchneme a scedíme. Okapané nudle přidáme do již odstavené polévky, vmícháme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.