Hvězdičky s whiskočokoládovým krémem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
32 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pracovní ploše zpracujeme mouku se žloutkem, cukrem, solí, změklým máslem, třtinovým cukrem a dužinou z poloviny vanilkového lusku. Vypracované hladké těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu odpočinout.
  • 2
    V kastrůlku ohřejeme smetanu a rozpustíme v ní nalámanou čokoládu. Vmícháme máslo, sirup a whisky. Směs necháme 4 hodiny v chladu.
  • 3
    Těsto rozválíme na plát silný 3-4mm a vykrájíme z něj 40 hvězdiček. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme hvězdičky vychladnout.
  • 4
    Piniové oříšky nasucho opražíme na pánvi.
  • 5
    Čokoládovým krémem naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou a krém naneseme ozdobně do středu hvězdiček. Navrch vždy položíme opražený piniový oříšek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.