Hvězdičky s whiskočokoládovým krémem
45 min.
Ingredience
- Krém
- 350gramůČokoláda na vaření
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůWhisky
- 2lžíceSirup javorový
- Na ozdobu
- Těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr třtinový
- 50gramůCukr moučkový
- 0,5kusVanilkový lusk
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
32 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní ploše zpracujeme mouku se žloutkem, cukrem, solí, změklým máslem, třtinovým cukrem a dužinou z poloviny vanilkového lusku. Vypracované hladké těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu odpočinout.
- 2V kastrůlku ohřejeme smetanu a rozpustíme v ní nalámanou čokoládu. Vmícháme máslo, sirup a whisky. Směs necháme 4 hodiny v chladu.
- 3Těsto rozválíme na plát silný 3-4mm a vykrájíme z něj 40 hvězdiček. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme hvězdičky vychladnout.
- 4Piniové oříšky nasucho opražíme na pánvi.
- 5Čokoládovým krémem naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou a krém naneseme ozdobně do středu hvězdiček. Navrch vždy položíme opražený piniový oříšek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.