India jídlo

175 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
34 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
35 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák opláchneme pod studenou vodou, rozdělíme na růžičky. Mrkev oloupeme, nakrájíme na kolečka. Šalotku nasekáme. V hrnci rozpálíme olej, přidáme květák, mrkev, nakonec šalotku a osmahneme. Přidáme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, zamícháme. Tak vytvoříme zázvorovo - česnekovou pastu. Do pasty vložíme celé thajské a indické chilli papričky a pokračujeme ve smažení 15 minut.
  • 2
    Následovně přimícháme kari madras, bobkový list, skořici a kari pastu. Smažíme ještě asi tak 3 minuty.
  • 3
    Potom do pasty přilijeme ananasový džus, vložíme hovězí maso nakrájené na větší kousky. Zalijeme drůbežím vývarem, přilijeme kokosové mléko a osolíme. Hrnec přiklopíme a pomalu vaříme 120 minut. Po celou dobu vaření přiléváme vodu, sledujeme, aby se nevyvařila všechna tekutina.
  • 4
    Hrnec s hotovým jídlem stáhneme ze sporáku a po chvilce porcujeme na talíře. Ke každé porci přidáme jogurt smíchaný s kari kořením.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.