India jídlo
175 min.
Ingredience
- 5decilitrůVývar drůbeží
- 30gramůŠalotka
- 1kilogramKvěták
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyChilli paprička
- 2kusyChilli paprička zelená
- 2lžíceKari pasta červená
- 5gramůBobkový list
- 2lžíceKari pasta
- 5decilitrůDžus ananasový
- 500gramůHovězí maso zadní
- 1litrKokosové mléko
- 2lžičkySůl
- 200gramůJogurt bílý
- 100gramůKari koření
- 5decilitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
34 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
35 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Květák opláchneme pod studenou vodou, rozdělíme na růžičky. Mrkev oloupeme, nakrájíme na kolečka. Šalotku nasekáme. V hrnci rozpálíme olej, přidáme květák, mrkev, nakonec šalotku a osmahneme. Přidáme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, zamícháme. Tak vytvoříme zázvorovo - česnekovou pastu. Do pasty vložíme celé thajské a indické chilli papričky a pokračujeme ve smažení 15 minut.
- 2Následovně přimícháme kari madras, bobkový list, skořici a kari pastu. Smažíme ještě asi tak 3 minuty.
- 3Potom do pasty přilijeme ananasový džus, vložíme hovězí maso nakrájené na větší kousky. Zalijeme drůbežím vývarem, přilijeme kokosové mléko a osolíme. Hrnec přiklopíme a pomalu vaříme 120 minut. Po celou dobu vaření přiléváme vodu, sledujeme, aby se nevyvařila všechna tekutina.
- 4Hrnec s hotovým jídlem stáhneme ze sporáku a po chvilce porcujeme na talíře. Ke každé porci přidáme jogurt smíchaný s kari kořením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.