Indická bramborová polévka
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 900mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůHrášek
- 4lžíceJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 230gramůBrambory
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžíceKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín římský
- 1kusChilli paprička sušená
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na zahřátém rostlinném oleji restujeme spolu s cibulí nakrájené brambory, pokud možno moučné odrůdy. Po pěti minutách přidáme kmín, špetku koriandru a opékáme ještě jednu minutu. Vše zalijeme zeleninovým vývarem, může být i z kostky.
- 2Nyní přidáme chilli papričku, garam masalu a přivedeme k varu. Hrnec přiklopíme, oheň zmírníme a vaříme dalších 20 minut.
- 3Když se brambory začnou rozpadat, přidáme hrášek a vaříme ještě pět minut. Stáhneme polévku z ohně, vmícháme bílý jogurt, okořeníme špetkou soli a pepře dle chuti.
- 4Ihned podáváme ozdobené koriandrem.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.