Indická bramborová polévka

55 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na zahřátém rostlinném oleji restujeme spolu s cibulí nakrájené brambory, pokud možno moučné odrůdy. Po pěti minutách přidáme kmín, špetku koriandru a opékáme ještě jednu minutu. Vše zalijeme zeleninovým vývarem, může být i z kostky.
  • 2
    Nyní přidáme chilli papričku, garam masalu a přivedeme k varu. Hrnec přiklopíme, oheň zmírníme a vaříme dalších 20 minut.
  • 3
    Když se brambory začnou rozpadat, přidáme hrášek a vaříme ještě pět minut. Stáhneme polévku z ohně, vmícháme bílý jogurt, okořeníme špetkou soli a pepře dle chuti.
  • 4
    Ihned podáváme ozdobené koriandrem.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.