Indická kořeněná ryba
35 min.
Ingredience
- 1kilogramKapr obecný
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžíceKoriandr mletý
- 5kusůChilli paprička
- 2lžíceHořčice
- 1kusZázvor celý
- 1stroužekČesnek
- 4kusyChilli paprička zelená
- 2kusyCibule
- 50mililitrůKoriandr čerstvý
- 3lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej z hořčičných semínek
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžícePrášek mangový
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
17 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kapra zbavíme nečistot a nakrájíme na plátky. Poté ho posypeme solí a mletou kurkumou a pokapeme šťávou z citronu.
- 2Dohromady zamícháme v misce mletý koriandr, nasekané červené chilli papričky, nastrouhaný zázvor, hořčici a prolisovaný česnek. Ze zelených papriček a nakrájené cibule vytvoříme pastu.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a rybí kousky v něm necháme osmažit, dokud nezezlátnou. Poté je vyjmeme na talíř.
- 4Na tom samém oleji necháme 2 minuty smažit pastu z cibule a papriček, směs zalijeme vodou a zasypeme práškem z manga a dál smažíme. Do vzniklé směsi přidáme filety a pod pokličkou jemně ohřejeme. Ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.