Indická pikantní polévka

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kmín, koriandr, kurkumu a skořici smícháme se 2 lžícemi studené vody, vytvoříme tak kořenicí pastu.
  • 2
    Omyté a oškrábané brambory i oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.
  • 3
    V hluboké velké pánvi nebo hrnci rozpálíme olej, na něm smažíme přibližně 5 minut cibuli se zázvorem. Pak přidáme kousky brambor a smažíme ještě 1 minutu.
  • 4
    Připravenou kořenicí pastu přidáme k cibuli a bramborám, vše dobře promícháme, smažíme přibližně další minutu, dokud se neuvolní vůně koření.
  • 5
    Přilijeme vývar, dochutíme solí, pepřem, přivedeme do varu a pod pokličkou vaříme přibližně 30 minut, než brambory změknou.
  • 6
    Polévku pak propasírujeme přes síto a na pánvi nebo v hrnci zvolna prohřejeme.
  • 7
    Před podáváním ozdobíme a dochutíme trochou jogurtu, který lehce posypeme pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.