Indická pikantní polévka
65 min.
Ingredience
- 1hrstSkořice mletá
- 3kusyBrambory
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceVoda pitná
- 1litrVývar drůbeží
- 4lžíceJogurt bílý
- 2lžičkyKmín římský
- 1lžíceKurkuma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kmín, koriandr, kurkumu a skořici smícháme se 2 lžícemi studené vody, vytvoříme tak kořenicí pastu.
- 2Omyté a oškrábané brambory i oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.
- 3V hluboké velké pánvi nebo hrnci rozpálíme olej, na něm smažíme přibližně 5 minut cibuli se zázvorem. Pak přidáme kousky brambor a smažíme ještě 1 minutu.
- 4Připravenou kořenicí pastu přidáme k cibuli a bramborám, vše dobře promícháme, smažíme přibližně další minutu, dokud se neuvolní vůně koření.
- 5Přilijeme vývar, dochutíme solí, pepřem, přivedeme do varu a pod pokličkou vaříme přibližně 30 minut, než brambory změknou.
- 6Polévku pak propasírujeme přes síto a na pánvi nebo v hrnci zvolna prohřejeme.
- 7Před podáváním ozdobíme a dochutíme trochou jogurtu, který lehce posypeme pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.