Indická vepřová polévka
40 min.
Ingredience
- 0,5litrVoda pitná
- 10kusůVepřové nožičky
- 2kusyCibule
- 2kusyKardamom černý
- 4kusyKardamom
- 5kusůHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 2kusyBobkový list
- 2kusyCitrony
- 1lžíceKmín celý
- 5kusůChilli paprička
- 1kusZázvor celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2753 kcal
Bílkoviny
293 g
Tuky
159 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové nožičky opláchneme pod tekoucí vodou a zbavíme je nečistot. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Stejně tak nakrájíme i zázvor. Nakrájenou cibuli a zázvor následně semeleme s černým a zeleným kardamomem, hřebíčkem, skořicí, bobkovým listem, červenou papričkou, kmínem, muškátovým oříškem, trochou pepře a špetkou soli.
- 2Do hrnce napustíme vodu a vše v něm necháme vařit cca 30 minut. Polévku následně scedíme a necháme ji vychladnout. Vývar opět přivedeme do bodu varu a ochutíme muškátovým květem. Polévku servírujeme horkou, můžeme ozdobit kolečkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.