Indické brambory se špenátem

55 min.
Indie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nové brambory dobře omyjeme a nakrájíme na kostky. Špenát nakrájíme nebo natrháme na menší kousky. Jogurt rozmícháme s vodou. Zázvor nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme.
  • 2
    Na pánvi si rozpálíme slunečnicový olej, přisypeme pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Lehce orestujeme a okořeníme kmínem, strouhaným zázvorem a posekanou chilli papričkou. Restujeme asi 2 minuty.
  • 3
    Na pánvi necháme půl minuty orestovat mletý koriandr a kardamom, přidáme brambory, obalíme je v koření a podlijeme vývarem. Promícháme a na mírném ohni dusíme 25 minut.
  • 4
    Přihodíme natrhané čerstvé špenátové listy a 5 minut podusíme. Vmícháme bílý jogurt, necháme mírně vařit ještě 5 minut, dochutíme solí a pepřem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.