Indické brambory se špenátem
55 min.
Ingredience
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 2lžičkyKardamom
- 1kusChilli paprička
- 700gramůŠpenát listový čerstvý
- 4lžíceJogurt bílý
- 1kusCibule
- 450gramůBrambory rané
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaKmín římský
- 2lžičkyZázvor celý
- 50mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nové brambory dobře omyjeme a nakrájíme na kostky. Špenát nakrájíme nebo natrháme na menší kousky. Jogurt rozmícháme s vodou. Zázvor nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme.
- 2Na pánvi si rozpálíme slunečnicový olej, přisypeme pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Lehce orestujeme a okořeníme kmínem, strouhaným zázvorem a posekanou chilli papričkou. Restujeme asi 2 minuty.
- 3Na pánvi necháme půl minuty orestovat mletý koriandr a kardamom, přidáme brambory, obalíme je v koření a podlijeme vývarem. Promícháme a na mírném ohni dusíme 25 minut.
- 4Přihodíme natrhané čerstvé špenátové listy a 5 minut podusíme. Vmícháme bílý jogurt, necháme mírně vařit ještě 5 minut, dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.