Indické grilované kuře na smetaně

50 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
35 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Veškeré suché koření rozdrtíme na prášek a smícháme dohromady. Kuře omyjeme a očistíme. Následně je nakrájíme na menší kousky.
  • 2
    Na marinádu smícháme dohromady jogurt, nadrcené koření, zázvorovou a česnekovou pastu, sůl a nakrájené chilli papričky. Kuře důkladně obalíme v marinádě a necháme 12 hodin marinovat.
  • 3
    Kousky marinovaného kuřete napícháme na grilovací špejle a necháme je grilovat na pekáči v troubě. Občas je zalijeme marinádou.
  • 4
    Na pánvi si rozpálíme máslo a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, zázvor, zelené chilli, žampiony a papriku.
  • 5
    Když je maso ugrilované, vyndáme jej z trouby a necháme na pánvi se žampionovou směsí smažit 5 minut. Následně přidáme nakrájená rajčata a smažíme další 3 minuty.
  • 6
    Maso společně se zeleninou dáme na talíře, zalijeme smetanou, ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.