Indické grilované kuře na smetaně
50 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 4kusyCibule
- 2lžíceZázvor celý
- 10kusůChilli paprička zelená
- 4kusyRajčata
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 2kusyPaprika zelená
- 125mililitrůJogurt bílý
- 4lžičkyPasta zázvorová
- 4lžičkyPasta česneková
- 100mililitrůKoriandr čerstvý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 10kusůPepř černý celý
- 4kusyHřebíček
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín římský
- 50mililitrůMáslo čerstvé
- 15gramůSkořice celá
- 4lžíceZakysaná smetana
- 12gramůKardamom
- 0,25lžičkaMuškátový květ
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
35 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Veškeré suché koření rozdrtíme na prášek a smícháme dohromady. Kuře omyjeme a očistíme. Následně je nakrájíme na menší kousky.
- 2Na marinádu smícháme dohromady jogurt, nadrcené koření, zázvorovou a česnekovou pastu, sůl a nakrájené chilli papričky. Kuře důkladně obalíme v marinádě a necháme 12 hodin marinovat.
- 3Kousky marinovaného kuřete napícháme na grilovací špejle a necháme je grilovat na pekáči v troubě. Občas je zalijeme marinádou.
- 4Na pánvi si rozpálíme máslo a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, zázvor, zelené chilli, žampiony a papriku.
- 5Když je maso ugrilované, vyndáme jej z trouby a necháme na pánvi se žampionovou směsí smažit 5 minut. Následně přidáme nakrájená rajčata a smažíme další 3 minuty.
- 6Maso společně se zeleninou dáme na talíře, zalijeme smetanou, ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.