Indické hřebenatky
35 min.
Ingredience
- 100gramůOřechy Kešu
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 3stroužkyČesnek
- 500gramůHřebenatka
- 120gramůCibule
- 180gramůPaprika zelená
- 10gramůChilli paprička
- 5gramůKurkuma
- 250mililitrůVývar rybí
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčičné semínko
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
18 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme olej, přidáme tmavá hořčičná semínka a smažíme je, až začnou pukat. Přidáme drcený česnek, hřebenatky a 2 minuty mícháme, až hřebenatky zmatní. Vyjmeme je a odložíme stranou.
- 2Přidáme nasekanou cibuli, nudličky zelené papriky, chilli papričku a 3–5 minut za občasného míchání smažíme, až cibule změkne, ale ještě nemění barvu. Přidáme kurkumu, mícháme a smažíme ještě 1 minutu.
- 3Vložíme mleté kešu oříšky, přilijeme vývar, přivedeme k varu a 5–10 minut zvolna vaříme, až omáčka zhoustne.
- 4Do omáčky přimícháme hřebenatky, dochutíme pepřem a solí a zvolna vše dobře prohřejeme. Servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.