Indické jehněčí na šafránu
30 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 6kusůChilli paprička
- 1kusZázvor celý
- 3stroužkyČesnek
- 3kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 50mililitrůTuk
- 1lžičkaŠafrán
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaKmín římský
- 1špetkaMuškátový květ
- 0,3litrMléko čerstvé polotučné
- 0,5kilogramJehněčí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
32 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme nečistot a i s kostí jej nakrájíme na malé kousíčky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. V hmoždíři zpracujeme chilli, koriandr, zázvor, kmín a česnek.
- 2Na rozehřátém tuku osmahneme cibuli, posypeme kořením z hmoždíře. Následně vložíme na pánev na kolečka nakrájená rajčata a důkladně osmahneme.
- 3Maso vložíme do pánve, posypeme polovinou šafránu a smažíme 5 minut. Následně přidáme muškátový oříšek a muškátový květ. Vše podusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Když je maso měkké, zalijeme mlékem, ve kterém je rozpuštěn zbytek šafránu. Dosolíme podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.