Indické jehněčí na šafránu

30 min.
Indie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
32 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso zbavíme nečistot a i s kostí jej nakrájíme na malé kousíčky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. V hmoždíři zpracujeme chilli, koriandr, zázvor, kmín a česnek.
  • 2
    Na rozehřátém tuku osmahneme cibuli, posypeme kořením z hmoždíře. Následně vložíme na pánev na kolečka nakrájená rajčata a důkladně osmahneme.
  • 3
    Maso vložíme do pánve, posypeme polovinou šafránu a smažíme 5 minut. Následně přidáme muškátový oříšek a muškátový květ. Vše podusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Když je maso měkké, zalijeme mlékem, ve kterém je rozpuštěn zbytek šafránu. Dosolíme podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.