Indické plněné papriky

40 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory zbavíme slupek, uvaříme a rozmělníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme společně s česnekem, zázvorem, zelenými chilli papričkami a lístky koriandru.
  • 2
    V pánvi předehřejeme olej. Na něm opečeme kmín, dokud nezačnou semínka praskat. Následně přidáme nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, zelené chilli a dozlatova za stálého míchání smažíme, dokud směs nezezlátne.
  • 3
    Rozmělněné brambory promícháme s osmahlou směsí, zasypeme kořením, přidáme lístky koriandru a ochutíme špetkou soli.
  • 4
    Papriky opláchneme a naplníme kořeněnou nádivkou z brambor. Následně je zakryjeme vršky paprik. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej a nadívané papriky na něm podusíme pod pokličkou, dokud nejsou měkké. Papriky průběžně otáčíme, aby byly rovnoměrně opečené. Ozdobíme cibulí a podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.