Indické plněné papriky
40 min.
Ingredience
- 8kusůPaprika červená
- 5kusůBrambory
- 2kusyCibule
- 1kusZázvor celý
- 8stroužkůČesnek
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 3kusyChilli paprička zelená
- 1lžičkaSůl
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory zbavíme slupek, uvaříme a rozmělníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme společně s česnekem, zázvorem, zelenými chilli papričkami a lístky koriandru.
- 2V pánvi předehřejeme olej. Na něm opečeme kmín, dokud nezačnou semínka praskat. Následně přidáme nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, zelené chilli a dozlatova za stálého míchání smažíme, dokud směs nezezlátne.
- 3Rozmělněné brambory promícháme s osmahlou směsí, zasypeme kořením, přidáme lístky koriandru a ochutíme špetkou soli.
- 4Papriky opláchneme a naplníme kořeněnou nádivkou z brambor. Následně je zakryjeme vršky paprik. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej a nadívané papriky na něm podusíme pod pokličkou, dokud nejsou měkké. Papriky průběžně otáčíme, aby byly rovnoměrně opečené. Ozdobíme cibulí a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.