Indické rybí kari

50 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu zbavíme kůže a nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na plátky. Smícháme vinný ocet a kurkumu a v této směsi necháme 10 minut rybí steaky marinovat.
  • 2
    Brambory oloupeme a omyjeme. Poté je rozpůlíme a na oleji osmažíme, dokud nezezlátnou. Následně je vyjmeme a umístíme na talíř.
  • 3
    Chilli papričky, kmín, česnek, zázvor, cibuli, pískavici a kurkumu meleme, dokud nám z nich nevznikne jemná kašička. Na pánvi rozehřejeme olej a rybu po obou stranách opečeme. Poté ji odložíme bokem.
  • 4
    Na stejném oleji poté osmažíme kořeněnou směs. Zalijeme dvěma šálky vody a mícháme, než nám nevznikne hustá omáčka. Omáčku slijeme do pánve a necháme na ní usmažit brambory a rybí plátky. Následně přikryjeme pánev poklicí a vše necháme dusit, dokud nám maso nezměkne. Zalijeme trochou vinného octa a přidáme špetku soli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.