Indické rybí kari
50 min.
Ingredience
- 200mililitrůVoda pitná
- 1kilogramKapr obecný
- 4kusyBrambory
- 3lžičkyKmín drcený
- 7kusůChilli paprička
- 1stroužekČesnek
- 1kusZázvor celý
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1lžičkaPískavice řecké seno
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rybu zbavíme kůže a nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na plátky. Smícháme vinný ocet a kurkumu a v této směsi necháme 10 minut rybí steaky marinovat.
- 2Brambory oloupeme a omyjeme. Poté je rozpůlíme a na oleji osmažíme, dokud nezezlátnou. Následně je vyjmeme a umístíme na talíř.
- 3Chilli papričky, kmín, česnek, zázvor, cibuli, pískavici a kurkumu meleme, dokud nám z nich nevznikne jemná kašička. Na pánvi rozehřejeme olej a rybu po obou stranách opečeme. Poté ji odložíme bokem.
- 4Na stejném oleji poté osmažíme kořeněnou směs. Zalijeme dvěma šálky vody a mícháme, než nám nevznikne hustá omáčka. Omáčku slijeme do pánve a necháme na ní usmažit brambory a rybí plátky. Následně přikryjeme pánev poklicí a vše necháme dusit, dokud nám maso nezměkne. Zalijeme trochou vinného octa a přidáme špetku soli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.