Indické smažené kolokázie
50 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCitrony
- 50mililitrůPšeničná krupice
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaMango
- 1lžičkaLibeček
- 1lžičkaSůl
- 1kusSalát hlávkový
- 0,5kilogramKolokázie
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
739 mg
Postup přípravy
- 1Hrnec naplníme vodou, vložíme do něj kolokázii a uvedeme k varu. Následně ji vyjmeme z hrnce, oloupeme a rozkrojíme napůl. Celou kolokázii následně propícháme párátky, přidáme špetku soli a pokapeme citronovou šťávou. Kolokázii odložíme na 20 minut bokem.
- 2V míse smícháme směs krupice, chilli, černého pepře, mletého manga, libečku, soli a mouky. Celou kořeněnou směs důkladně promícháme a povařené a nakrájené kolokázie obalíme.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a kolokázie na něm osmažíme, dokud nezezlátnou. Hotové umístíme na mísu a ozdobíme listy hlávkového salátu. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.