Indický rasam
35 min.

Ingredience
- 10kusůFeferony
- 1kusCibule
- 6stroužkůČesnek
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCitrony
- 3decilitryVoda pitná
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
69 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Feferony nakrájíme, společně s kmínem a hořčičným semínkem nasucho opražíme na pánvi. Poté směs rozdrtíme v hmoždíři.
- 2Do kastrolu vlijeme hrnek vody, přidáme utřený česnek, přilijeme šťávu vymačkanou z citronu, ochutíme pepřem, kari kořením a vmícháme opraženou směs. Přivedeme k varu, odstavíme.
- 3Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji do zlatova. Přidáme do kastrolu, podáváme jako chuťovku k masu a rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.