Indonéské kari
225 min.
Ingredience
- 5gramůCitronová šťáva
- 80gramůKokos - mletý (Kopra)
- 2kusyCibule
- 4gramyZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 40mililitrůOlej sezamový
- 600gramůHovězí kýta
- 5gramůKurkuma
- 4decilitryKokosové mléko
- 5gramůCukr třtinový
- 8gramůSůl
- 3gramyChilli koření mleté
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
60 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
27 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřáté pánvi orestujeme nasucho nastrouhaný kokos, dokud nezezlátne.
- 2Citronovou trávu, cibuli, česnek, zázvor a chilli umixujeme na pastu. Pastu přemístíme do rozehřátého oleje na pánvi a 5 minut restujeme, dokud nezačne vonět. Přidáme maso nakrájené na kostky a pečeme 4 minuty dohněda. Přisypeme orestovaný kokos, kurkumu, kokosové mléko, cukr a sůl, vše dobře promícháme a přivedeme k varu. Nezakryté vaříme 3 hodiny na velmi mírném ohni, dokud se z omáčky nestane hustá šťáva. Promícháme a servírujeme ozdobené kroužky jarní cibulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.