Indonéské kari

225 min.
Indonésie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
60 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
27 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozehřáté pánvi orestujeme nasucho nastrouhaný kokos, dokud nezezlátne.
  • 2
    Citronovou trávu, cibuli, česnek, zázvor a chilli umixujeme na pastu. Pastu přemístíme do rozehřátého oleje na pánvi a 5 minut restujeme, dokud nezačne vonět. Přidáme maso nakrájené na kostky a pečeme 4 minuty dohněda. Přisypeme orestovaný kokos, kurkumu, kokosové mléko, cukr a sůl, vše dobře promícháme a přivedeme k varu. Nezakryté vaříme 3 hodiny na velmi mírném ohni, dokud se z omáčky nestane hustá šťáva. Promícháme a servírujeme ozdobené kroužky jarní cibulky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.