Irské dušené jehněčí maso

120 min.
Irsko
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
13 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pekáče střídavě navrstvíme očištěné jehněčí kotlety, oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a třetinu oloupaných, na plátky nakrájených brambor. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Přidáme snítky tymiánu, bobkový list a navrch rozložíme zbylé plátky brambor. Zalijeme vývarem. Pekáč přiklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů Celsia a dusíme 1 hodinu. Potom pokličku odstraníme a pečeme ještě 40 minut, aby se brambory opekly. Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.