Irské dušené jehněčí maso
120 min.
Ingredience
- 750gramůJehněčí kotlety
- 800gramůCibule
- 3kusyMrkev kořen
- 800gramůBrambory
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 600mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
13 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do pekáče střídavě navrstvíme očištěné jehněčí kotlety, oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a třetinu oloupaných, na plátky nakrájených brambor. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Přidáme snítky tymiánu, bobkový list a navrch rozložíme zbylé plátky brambor. Zalijeme vývarem. Pekáč přiklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů Celsia a dusíme 1 hodinu. Potom pokličku odstraníme a pečeme ještě 40 minut, aby se brambory opekly. Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.