Irské rybí řízky
30 min.
Ingredience
- 600gramůPlatýz - filety
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPetržel - nať
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaTymián čerstvý
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 300mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
77 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
144 mg
Vápník
40 mg
Postup přípravy
- 1Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, nasekanou petrželkou, tymiánem, solí a pepřem. Přilijeme asi 100 ml vody a vše dobře promícháme. Těstíčko má mít hustotu smetany.
- 2Omyté a osušené filety namočíme v těstíčku a po okapání smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Těstíčko nabude na objemu a bude křupavé, rybí maso zůstane uvnitř šťavnaté.
- 3Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.