Irské rybí řízky

30 min.
Irsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
77 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
144 mg
Vápník
40 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, nasekanou petrželkou, tymiánem, solí a pepřem. Přilijeme asi 100 ml vody a vše dobře promícháme. Těstíčko má mít hustotu smetany.
  • 2
    Omyté a osušené filety namočíme v těstíčku a po okapání smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Těstíčko nabude na objemu a bude křupavé, rybí maso zůstane uvnitř šťavnaté.
  • 3
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.